Programma Kunstweek
Gilze en Rijen
11-19 november 2023

#indeherhaling

Vrijdag 10 november Kunstcafé: opening Kunstweek

Het Kunstcafé is de traditionele aftrap van Kunstweek Gilze en Rijen. Dit jaar weer in een echt café! Alle kunstenaars, kunstliefhebbers, creatieve makers van Gilze en Rijen zijn welkom bij café Bij Baans in Molenschot. Natuurlijk met livemuziek.
Lees meer

za-zo 11-12 + 18-19 november Expositie KuBra ‘Kunst uit Brabant’

Identity is een opwindende expositie! Tien kunstenaars, gepassioneerd op zoek naar hun eigenheid in de artistieke expressie, tonen sculpturen van glas, brons, keramiek en ijzer, abstracte en realistische schilderijen in olieverf en acryl, schilderingen op rijstpapier, mozaïek, scrap-art en Graphic Art.
Lees meer

Zondag 12 november ‘Expositie kunstproject #indeherhaling’

Lokale kunstenaars en creatieve inwoners gingen de uit- daging aan om een kunstwerk te maken van spullen uit Kringloopwinkel La Poubelle.
Lees meer

Maandag 13 november Film ‘Kom binnen – ontmoetingen in Rijen-Zuid‘

Een productie van FilmMoment i.s.m. Cultuurplaats. In de film staan ontmoetingen tussen verschillende inwoners van deze bijzondere wijk centraal.
Lees meer

Woensdag 15 november ‘Meet & Greet met Mainkunstenaars’

Ien Sluyters n Marjon Deul vormen een kunstenaarsduo Mainkunstenaars. Beiden zijn opgeleid aan de Kunstacademie in Arendonk (België). Tijdens hun opleiding leerden ze dat er kracht zit in hun samenwerking en partnerschap.
Lees meer

Donderdag 16 november Kindercollege ’Vreemde figuren‘

Els Dikmans leest voor uit het boekje ‘Koffer’ en gaat met de kinderen in gesprek over de ‘vreemde figuren’ uit dit boekje. En ze praat met kinderen over duurzaamheid.
Lees meer

Zaterdag 18 november ‘Open Atelierroute’

Een route langs meer dan 15 locaties verspreid over Gilze, Rijen en Molenschot, waar in totaal ruim 35 kunstenaars hun atelier openstellen of werk exposeren.
Lees meer